شماره ۳۳۳۸

پنجشنبه

۲۳ دی ۱۴۰۰

13 Jan 2022

5000 تومان

روزنامه سراسری ایران

رئیسی در دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین مطرح کرد؛

نگرانی مردم و علما از تورم 
صادرات ایران ۴۰ درصد افزایش یافت 
                                                                                                                                                                        صفحه ۳

عضو هیئت رئیسه مجلس خبر داد؛

احضار وزیر صمت به مجلس به دلیل کیفیت پایین خودرو‌های داخلی

19 دی: یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: برای کیفیت پایین و قیمت بالای خودرو‌های داخلی، سوالات بسیاری از وزیر صمت در دستور کار مجلس است که در روز‌های آینده بايد در صحن مجلس به آنها و قول‌هایی که روز رای اعتماد داده، پاسخ دهد.
محمد رشیدی افزود: سوالات ما درباره کیفیت پایین خودرو‌های داخلی و همچنین شکاف قیمتی بین کارخانه و بازار آزاد است چرا که شاهد بودیم با افزایش قیمت کارخانه، این شکاف بیشتر هم شده و تغییری در کیفیت خودرو‌ها ایجاد نشده است.
وی گفت: تا زمانی که رقابت ایجاد نکنیم نمی‌توانیم کیفیت خودرو را افزایش دهیم، با این قیمتی که در حال حاضر مردم ما در ایران خودرو می‌خرند می‌توانند خودرو‌های خیلی بهتری را در اقصی نقاط دنیا خریداری کنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: ما سال‌ها با عنوان حمایت از تولید ملی به مردم اجحاف کرده ایم و کیفیت خودروی ملی ما هر سال کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: آمار کشته‌ها و تصادف‌های هر روزه ما فقط به دلیل بی احتیاطی رانندگان نیست بلکه به کیفیت پایین خودرو‌ها هم مربوط می‌شود.

کاخ سفید: خروج دولت ترامپ از برجام، ما را در انزوای بین‌المللی فرو برد

19 دی: سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری ضمن انتقاد از تصمیم دولت دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای، گفت: دولت بایدن مشتاق پیشبرد مسیر دیپلماتیک در مذاکرات وین است.
به گزارش ایسنا، به نقل از وبگاه کاخ سفید، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که چه اطلاعات جدیدی درباره مذاکرات وین وجود دارد و  آیا دولت آمریکا از روند این مذاکرات رضایت دارد یا نه؟ با مطرح کرن ادعاهایی علیه ایران، گفت: دور هشتم مذاکرات وین روز دوشنبه سوم ژانویه آغاز شد و ادامه دارد. چیزی که می خواهیم به عموم مردم یادآوری کنیم، این است که چرا الان در این موقعیت قرار گرفته ایم. مهم تر از همه این که، اگر رئیس جمهور قبلی با بی ملاحظگی و بدون فکر کردن به عواقب آن، از توافق هسته ای خارج نمی شد، هیچ یک از چیزهایی که الان شاهدش هستیم، یعنی توانمندی و ظرفیت افزایش یافته ایران و اقدامات خصومت آمیزی که از طریق جنگ های نیابتی در سراسر جهان انجام داده اند، اتفاق نمی افتاد.
ساکی ادامه داد: اگر به این اقدام و تاثیر آن نگاه کنید، می بینید پاره کردن توافق هسته ای توسط رئیس جمهور قبلی به معنای این بود که برنامه هسته ای ایران دیگر داخل جعبه نبود، دیگر مشمول سخت ترین مقررات بازرسی که تا به حال مورد مذاکره قرار گرفته، نمی شد و دیگر مشمول محدودیت های سخت اعمال شده بر فعالیت های هسته ای، نبود.
سخنگوی کاخ سفید با اشاره به این که به هر حال مذاکرات وین در جریان است، ضمن مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران، از عملکرد دولت دونالد ترامپ انتقاد کرد و گفت: به خاطر خروج دولت قبلی از توافق هسته ای، بر سرعت پیش روی برنامه هسته ای ایران افزوده شده است. ایران مستقیما به شرکای ما در خلیج فارس حمله کرد و نیروهای نیابتی آن دوباره شروع کردند به حمله به نظامیان آمریکایی در عراق، و آمریکا به کلی در انزوای بین المللی فرو رفت.
او اظهار کرد: بنابراین، ما در تلاش بوده ایم روابطمان با کشورهای جهان را بازسازی کنیم و پای میز مذاکره بازگردیم تا بتوانیم ظرفیت و توان بیشتری برای رصد آنچه بر این برنامه[برنامه هسته ای ایران] می گذرد، داشته باشیم. در حال حاضر، مذاکرات ادامه دارد و ما هم مسلما مشتاق پیشبرد مسیر دیپلماتیک هستیم. 

وزارت بهداشت اعلام کرد؛

شناسایی ۲۳۹۴ بیمار جدید کرونایی در کشور

19 دی: طی ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۳۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت؛ از دیروز تا امروز ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۷۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۷۸۱ نفر رسید.
متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۰ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۲ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۵۸ هزار و ۵۸۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده‌اند.
یک هزار و ۴۶۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۴۳ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۱۱۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

در سوریه انجام شد؛

دیدار رستم قاسمی با بشار اسد

19 دی: رسانه‌های رسمی سوریه گزارش دادند که وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران با رئیس‌جمهور سوریه دیدار کرده است.
منابع رسمی سوریه، خبر دادند که «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در دمشق با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار و گفت‌و‌گو کرده است.
بنابر گزارش شبکه «الاخباریه» سوریه، دو طرف در این دیدار روابط دوجانبه به‌ویژه در زمینه اقتصادی را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند و رئیس‌جمهور سوریه در راستای منافع استراتژیک ایران و سوریه و پیوند بخش‌های تجاری دو کشور بر اهمیت ایجاد طرح‌های جدید تأکید کرده است.
در این گفت‌و‌گو همچنین راه‌های گسترش زمینه‌های کار مشترک در بخش‌های دولتی و خصوصی و تشویق سرمایه‌گذاری‌های مشترک با هدف پیشبرد روابط تجاری و اقتصادی دو کشور در تمام زمینه‌ها مورد بررسی قرار گرفت.
طبق گزارش الاخباریه، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در این دیدار بر موضع ثابت تهران در حمایت از پایداری‌ها و مقاومت ملت سوریه در مواجهه با تروریسم و لزوم توسعه همکاری‌های میان دو کشور در تمام زمینه‌هایی که به نفع ملت دوست ایران و سوریه است، تأکید کرده است.
رسانه‌های سوری روز گذشته خبر دادند که یک هیأت اقتصادی بلندپایه به ریاست وزیر راه و شهرسازی ایران وارد دمشق شده است.
روزنامه «الوطن» سوریه با اشاره به اینکه هدف از سفر این هیأت ایرانی ‌بحث و بررسی راه‌های توسعه همکاری‌ اقتصادی میان دو کشور است، خبر داده بود که تعدادی از نمایندگان ایرانی در هیأت مذکور حضور داشته‌اند و قرار است با تعدادی از مقامات ارشد سوریه دیدار و گفت‌و‌گو کنند.

حرف اول

خطر همه‌گیری دوباره کرونا جدی است

مرتضی داستانی
موج جدید ابتلا به کرونا کشورهای اروپایی و آمریکا را فراگرفته و به‌زودی همه نقاط دنیا را فرا خواهد گرفت. ابتلا روزانه حدود یک میلیون نفر در آمریکا که اغلب آنها واکسن فایزر هم زده بودند نشان می‌دهد، اولاً سرعت ابتلای بیماری با سویه‌های قبلی آن قابل مقایسه نیست و از طرف دیگر همه را هم مبتلا می‌کند
آنتونی فلوچی مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، معتقد است سویه جهش یافته امیکرون تقریباً همه را مبتلا خواهد کرد.
این کارشناس مشهور آمریکایی تاکید کرد افراد واکسینه شده و حتی آنهایی که دزهای تقویتی را نیز دریافته‌اند در معرض ابتلا به سویه امیکرون قرار دارند. البته وی تصریح کرده است: واکسینه نشده‌ها بزرگ‌ترین قربانیان سوی جدید هستند
با افزایش موارد ابتلا به امیکرون در سراسر جهان نگرانی‌های زیادی در مورد بازگشت طولانی مدت این بیماری از جمله تنگی نفس، خستگی، مه مغزی، اضطراب و حتی افسردگی مطرح شده است.
 در جمهوری اسلامی که تا چند روز پیش میزان افراد گرفتار شده به سوی جدید کرونا کمتر از صد نفر بود به یکباره به نزدیک هزار نفر رسیده است. این در حالی است از اغلب مبتلایان تست امیکرون نمی‌گیرند و یا امکان آن را ندارند
مسئولان کشور به ویژه ستاد مبارزه با کرونا علی‌رغم اینکه هشدارهای جدی نسبت به خطرهای فراگیری سوی جدید به مردم داده‌اند ولی ساز و کارهایی که به اجرا گذاشته‌اند هیچ تناسبی با خطر این همه‌گیری ندارد. به نوعی مسئولان در مرحله اول و سپس مردم با رفتار خود آن را به سخره گرفته‌اند.
 امروز نقشه کرونایی کشور هرچند آبی است ولی روند بازگشت به شرایط پیک ابتلا به کرونا را آغاز کرده است با مراقبت‌های بیشتر و رعایت کامل دستورالعمل‌ها و اتخاذ تصمیم‌های تأثیرگذار، نباید کاری کنیم که این نقشه سیاه شود.

امیر حیدری: تجهیزات نیروی زمینی را هوشمند می‌کنیم

19 دی: فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در حال هوشمند کردن تجهیزات نیروی زمینی هستیم.
امیر کیومرث حیدری گفت: بنا به فرمان رهبر انقلاب، تحولاتی در ساختار نیروی زمینی ایجاد کرده ایم. در زمینه تجهیزات و سلاح ها نیز باید از شرایط فعلی عبور کنیم و تجهیزات ما چهار شاخص دورزن بودن، نقطه زن بودن، هوشمند بودن و قابلیت شبکه ای بودن پیدا کنند.
وی ادامه داد: موشک‌های ضد تانک جدیدی را جایگزین موارد قبلی کرده‌ایم. در حوزه تولید و بهینه کردن پهپاد هم دستاوردهایی داشته ایم که بخشی از این دستاوردها را در همایش امروز رونمایی کرده ایم.
امیر حیدری در پایان گفت: بخشی از طرح‌های ما به هوشمند کردن تجهیزات تعلق دارد. در کالیبرهای مختلف توپ‌ها به سمت هوشمندسازی حرکت کرده‌ایم. نخستین ورژن از گلوله‌های هوشمند وارد نیروی زمینی شده که در رزمایش های آتی میزان اثرگذاری آنها را تست می کنیم.

رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اعلام کرد؛

بارش باران در اکثر نقاط کشور طی روزهای آینده

رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، از ورود سامانه بارشی جدید به کشور و بارش باران در اکثر شهرها طی روزهای آینده خبر داد.
صادق ضیائیان گفت: امروز (پنجشنبه ۲۳ دی) با ورود سامانه بارشی به غرب کشور در مناطقی از غرب، شمال غرب، ارتفاعات البرز مرکزی به طور پراکنده در گیلان، همچنین در شمال خوزستان، چهار محال بختیاری و غرب اصفهان بارش باران و برف و در مناطق سردسیر و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی می‌شود.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران افزود: روز جمعه (۲۴ دی) گستره فعالیت سامانه بارشی شمال غرب، غرب، جنوب غرب، سواحل خزر، استان‌های واقع در جنوب البرز مرکزی شامل تهران، البرز و قزوین و برخی از مناطق استان کرمان را در بر خواهد گرفت.
وی در ادامه تاکید کرد: شدت بارش در جنوب آذربایجان غربی و نیمه جنوبی اردبیل، غرب کردستان و کرمانشاه، ارتفاعات البرز مرکزی در استان‌های تهران، البرز، قزوین و زنجان، شرق لرستان، جنوب و غرب اصفهان، چهار محال بختیاری و نیمه شمالی فارس، استان‌های گیلان و مازندران و کهگیلویه و بویراحمد می‌باشد. در این روز در برخی از نقاط غرب، و دامنه‌های جنوبی البرز پدیده رعد و برق و در مناطق جنوبی کشور رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقتی انتظار می‌رود.
ضیائیان ادامه داد: روز شنبه (۲۵ دی) در اغلب نقاط کشور، بارش رخ می‌دهد و در استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، شمال بوشهر، شرق هرمزگان، جنوب کرمان، برخی مناطق یزد، شمال خراسان جنوبی و خراسان رضوی بارش شدت خواهد داشت. همچنین روز یکشنبه (۲۶ دی) در جنوب، جنوب شرق و شرق کشور بارش ادامه خواهد داشت و موج دیگری از شمال غرب و غرب وارد کشور می‌شود.
وی افزود: بارش در شمال غرب، غرب، برخی مناطق از دامنه‌های جنوبی البرز و سواحل شمالی کشور رخ خواهد داد. شدت بارش این روز در جنوب فارس و بوشهر، جزایر واقع در تنگه هرمز و مرکز خلیج فارس، برخی مناطق هرمزگان و کرمان، نیمه جنوبی خراسان جنوبی و همچنین جنوب آذربایجان غربی و غرب کردستان می‌باشد. در این روز شدت بارش در شمال غرب، غرب و دامنه‌های البرز غالباً به صورت برف یا باران است.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، ادامه داد: روز دوشنبه (۲۷ دی) به جز نواحی کویر مرکزی کشور بیشتر مناطق بارش خواهند داشت. در نواحی جنوبی باران و در امتداد رشته کوه‌های زاگرس و البرز، غرب و شمال غرب کشور عمدتاً برف خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه از جمعه (۲۴ دی) تا یکشنبه (۲۶ دی) کاهش تدریجی دما در حدود ۷ تا ۱۲ درجه در شمال غرب، غرب و سواحل شمالی رخ خواهد داد، تاکید کرد: همچنین این کاهش دما در دامنه‌های جنوبی البرز حدود ۵ تا ۷ درجه خواهد بود. شرق، شمال شرق و جنوب غرب و مرکز روز دوشنبه و سه شنبه (۲۷ و ۲۸ دی) کاهش دمای ۶ تا ۱۲ درجه‌ای را در پیش دارند.
ضیائیان اظهار کرد: شنبه تا دوشنبه دریای خزر مواج است. همچنین در روز جمعه (۲۴ دی) نیمه غربی خلیج فارس، روز شنبه (۲۵ دی) خلیج فارس و تنگه هرمز و روز یکشنبه (۲۶ دی) شرق و مرکز خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود.
وی در پایان درباره وضعیت جوی پایتخت طی دو روز آینده، گفت: آسمان تهران فردا (۲۴ دی‌ماه) ابری و بارش باران و مه رقیق و گاهی وزش باد و رگبار باران با احتمال رعد و برق با حداقل دمای شش و حداکثر دمای ۱۲ درجه سانتیگراد و طی روز شنبه (۲۵ دی‌ماه) ابری و بارش باران و مه رقیق در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ارائه پیش نویس نظام هماهنگ حقوق

تا دو ماه آینده

19 دی: رئیس سازمان امور اداری و استخدامی از ارائه پیش نویس مربوط به نظام هماهنگ حقوق و دستمزد کارکنان دولت تا دو ماه آینده خبر داد.
میثم لطیفی در پاسخ به پرسشی درباره زمان اجرای نظام هماهنگ پرداخت حقوق گفت: برآورد اول ما در بازه سه ماهه، شش ماهه و یک ساله بود؛ در حال حاضر اولویت، تکمیل اطلاعات سامانه حقوق و دستمزد است و تلاش می‌کنیم پیش نویس نخست را طی دو ماه آینده در مجامع تخصصی برای جمع‌بندی ارائه کنیم.
وی با تبیین اقدامات لازم برای هماهنگ سازی حقوق کارکنان دولت افزود: کار بسیار مهمی که در بودجه ۱۴۰۱ انجام دادیم ایجاد شناسه "یکتا"ست؛ به این معنی که شاید برخی افراد، حساب‌های متعددی داشته باشند و مبالغی که به حساب آنان واریز می‌شود از حساب‌های متعدد باشد. بنابراین در لایحه بودجه، ایجاد حسابی مجازی هم پیشنهاد شده است که در آن شماره شبای مجازی ایجاد و هرگونه حقوق و پرداختی از هر دستگاهی در آن وارد می‌شود.
لطیفی افزود: با ایجاد این حساب، ضمن اینکه پرداختی‌ها در حساب‌های خاص وارد می‌شود، در حساب اصلی نیز به صورت تجمیعی لحاظ خواهد شد.
وی گفت: البته درباره دولتی‌ها اجازه داده نشده است که هر فردی در دو دستگاه دولتی فعالیت کند و همچنین موضوع سقف دریافتی مهم است.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی همچنین درباره علت مخالفت دولت با طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی تصریح کرد: در مجلس، طرحی با عنوان ساماندهی نیرو‌های شرکتی و قراردادی وجود دارد که مشکلات جدی دارد و ما هم با آن مخالفت کردیم، چون کمکی به مسأله نمی‌کند، بلکه فقط حجم زیادی از نیرو را تبدیل وضع می‌کند.
لطیفی افزود: اکنون مسأله اصلی نیرو‌های انسانی در دستگاه‌های اجرایی، نظام هماهنگ پرداخت است که بر آن متمرکز شدیم تا بتوانیم فاصله میان پرداختی‌ها را به کمترین میزان برسانیم و در مراحل بعدی نیز به نحوه و نوع استخدام‌ها بپردازیم.
وی تأکید کرد: در نظام اداری، سه موضوع عدالت، کارآیی و بهره وری و رضایت وجود دارد که باید آن‌ها را با هم در نظر بگیریم، زیرا اگر فقط بر یکی از این موارد متمرکز شویم، با مشکل مواجه خواهیم شد.